Almero D.O.O, улица Илинденска бр. 99 Гостивар, при вршење на својата дејност, ги собира и обработува податоците на лицата почитувајќи ги законските и другите прописи.

Almero D.O.O е посветен во чувањето на приватноста на посетителите на нашата страница, овој правилник одредува како ќе се однесуваме кон вашите лични информации.

Ве молиме овие информации да ги прочитате внимателно!

Кои информации ги собираме?

Можеме да ги собираме, чуваме и користиме следниве видови на лични информации:

 • информации за вашиот компјутер и за вашите посети, како и за користењето на оваа веб-страница (вклучувајќи ја вашата IP адреса, географска локација, типот на пребарувач, референтен извор, должината на посетата и бројот на посетени страници);
 • информации во врска со било каква трансакција помеѓу вас и нас во врска со оваа страница, вклучувајќи информации во врска со било какво купување на наши стоки и услуги;
 • информациите кои ни ги давате за потребите за регистрација (вклучувајќи го вашето име, адреса, телефон, e-mail адреса, информации за плаќање);
 • информациите што ни ги доставувате со цел да се регистрирате за нашиот сервис, известувања за е-пошта и / или билтени (вклучувајќи e-mail адреси, адреса и број на мобилниот телефон);
 • било кои други информации кои ќе одлучите да ни ги испратите.

E-mail Newsletter известувања

Нашите клиенти имаат на располагање можност да добиваат информации за промотивни активности преку известувањата Newsletter. По тој повод се доставуваат лични податоци (име, презиме, телефонски број, e-mail адреса). Доколку се согласувате да добиете ваков вид известување за тековна понуда, ние ги користиме собраните податоци исклучиво за таа намена. Согласноста за обработка на собраните податоци или персонализирани понуди можете да ги откажете во било кој момент. На крајот на секоја newsletter страница достапни се опции за одјава. Кога корисникот ќе се одјави или ќе ја одземе согласноста, податоците ќе бидат избришани за овој вид на намени. Чувањето на податоците се врши со согласност на корисникот.

Користење на вашите лични податоци:

Личните податоци обезбедени преку оваа веб-страница ќе се користат за целите утврдени во оваа Политика за приватност или во другите секции на оваа веб-страница


Можеме да ги користиме вашите лични информации со цел да:

 • управуваме со веб страницата;
 • да го подобриме вашето пребарување преку персонализација на веб страницата;
 • овозможиме користење на услугите на веб страницата;
 • испраќаме стока купена преку веб-страницата и ја да извршиме снабдување со услугата купена преку веб-страницата;
 • ви испраќаме општи (не-маркетиншки) комерцијални пораки;
 • испраќаме електронски известувања што сте ги побарале конкретно;
 • го испраќаме нашиот newsletter и други материјали за маркетинг (во врска со наша или деловна активност од трети страни за кои мислиме дека може да бидете од интерес, ние ги испраќаме по пошта или како што е конкретно договорено (може да не известите во кое било време ако повеќе не сакате да ги добивате овие материјали за маркетинг);
 • им обезбедуваме на трети страни статистички податоци за нашите корисници - но овие информации нема да се користат за идентификување на индивидуални корисници;
 • одговараме на вашите прашања и поплаки во врска со веб-страницата, кога ќе доставите лични информации за објавување на нашата веб-страница, ние ќе ги објавуваме и на друг начин ќе ги користиме тие информации, во зависност од дозволата што ќе ни ја дадете.

Ние нема да ги пренесеме вашите лични информации на трети страни за директни маркетинг цели без ваша изречена согласност.

Останати видови на откривања на информации:

Покрај откривање на информации што се разумно потребни за идентификација на друго место во оваа Политика за приватност, ние може да откриеме информации за вас:

 • во мера во која тоа го бара законот од нас;
 • во врска со било каква правна постапка или потенцијални правни престапи;
 • со да воспоставиме, одржуваме или браниме нашите законски права (вклучително и давање информации на други за спречување измама и намалување на кредитниот ризик);
 • кој било наш агент, добавувач или подизведувач (но само разумно неопходно за нашите потреби како што е наведено погоре) и
 • купувачот (или потенцијалниот купувач) на било која услуга или средство што го продаваме (или имаме намера да го продадеме).

Ние нема да ги откриеме вашите информации на трети лица освен ако не е предвидено во оваа Политика за приватност

Безбедност на вашите лични податоци:

Almero D.O.O ќе преземе разумни технички и организациски мерки на претпазливост за да спречи губење, злоупотреба или промена на вашите лични податоци. Ние ќе ги зачуваме сите лични информации што ги давате на нашите безбедни сервери (заштитени со лозинка и заштитени со firewall). Сите електронски трансакции што ги правите или добивате од нас ќе бидат шифрирани со користење на SSL технологија. Се разбира, преносот на податоци преку Интернет е природно небезбеден и не можеме да ја гарантираме безбедноста на податоците испратени преку Интернет. Вие сте одговорни за чување на лозинки и детали за корисникот. Ние нема да побараме ваша шифра или лозинка.

Политика за измени:

Можеме да ја ажурираме оваа политика за приватност повремено со објавување новите верзии на нашата веб страница. Треба периодично да ги проверувате овие страници за да бидете во тек со било какви промени. Ние исто така може да ве известиме за промените во нашата политика за приватност преку е-пошта.

Веб страни на трети лица:

Веб страната содржи линкови од други веб страни. Almero D.O.O не е одговорен за политиката за приватност или праксата на веб страните на трети лица (независни сајтови).

Доколку сакате де не контактирате во врска со вашите лични податоци или оваа Политика, ве молиме да ги користете долунаведените податоци за контакт:

Деловно име: Almero D.O.O

Адреса: Илинденска бр. 99, Гостивар

Телефонски броеви: +389 42 221 640

Доколку сакате да не контактирате по пат на е-пошта кликнете овде.